top of page

Zie Ik doe nu iets nieuws!

Bijgewerkt op: 6 aug.

Een woord voor ons land





Jeremia 18:3-6

Zo daalde ik af naar het huis van de pottenbakker. En zie, hij was op de draaischijven een werkstuk aan het maken. Mislukte de pot die hij aan het maken was met de klei in de hand van de pottenbakker, dan maakte hij daarvan weer een andere pot, zoals het in de ogen van de pottenbakker goed was om te maken. Toen kwam het woord van de HEERE tot mij: Zou Ik met u niet kunnen doen zoals deze pottenbakker, huis van Israël? spreekt de HEERE. Zie, zoals de klei in de hand van de pottenbakker, zo bent u in Mijn hand, huis van Israël.




Jesaja 43:18-19

Denk niet aan de dingen van vroeger, let niet op de dingen van het verleden. Zie, Ik maak iets nieuws. Nu zal het ontkiemen. Zult u dat niet weten? Ja, Ik zal een weg aanleggen in de woestijn, rivieren in de wildernis.


Er is een tijd van geestelijke droogte geweest in ons land. Hier hebben we zelf aan meegewerkt. Bijvoorbeeld, door menselijke inzettingen te laten bestaan boven het woord van God. De kruik van Gods Koninkrijk in ons land is gebarsten en zat vol gaten, het water van de Heilige Geest is weggelekt. Niet omdat God niet wilde, maar omdat de gelovigen zich niet hebben bekeerd van hun vrome en ten diepste zelfgerichte weg. Maar God doet nu iets nieuws! Hij is de kruik opnieuw aan het vormen, het zal een nieuwe vorm zijn die de kruik aanneemt, hij zal niet meer lekken. Er zal opwekking uitbreken daar waar oprechte bekering te vinden is. De Heilige Geest werkt erop aan, laat je Hem een werk doen in jou en daarmee in ons land? Het gaat niet om of langs je heen, je zult een keuze moeten maken, beweeg ik mee of verzet ik me?


Er zijn al veel en veel meer tekenen van een beginnende opwekking te zien dan een jaar of tien terug. Zie je het? Maar God vraagt meer dan zien alleen, opwekking gaat gepaard met bekering. Er is een oprechte en echte bekering nodig, geen bekering voor de vorm, die opnieuw uiteindelijk zelfgericht is. God boven alles, Jezus op één en jouw belang ondergeschikt. Ben je bereid te gehoorzamen en offers te brengen? Hij verhoogt wie gehoorzaam is vanuit liefde en vernedert de hoogmoedigen.


Spreuken 16:18-20

Trots komt vóór de ondergang, en hoogmoed komt vóór de val. Het is beter met zachtmoedigen nederig van geest te zijn, dan de buit met hoogmoedigen te delen. Wie verstandig omgaat met het woord, zal het goede vinden, en wie op de HEERE vertrouwt: welzalig is hij.


De Heer stelt ons een vraag: Zult U dat niet weten?


Kijk om je heen, de opwekking is begonnen; mensen komen tot geloof door de verkondiging van het evangelie, zieken worden genezen, gebondenen worden bevrijd van demonen. Het Koninkrijk breekt baan en wel nu! Maar er is meer, God wil de vreze voor Hem herstellen. Nee geen angst. maar een ontzag voor Hem die je heeft liefgehad toen je nog een zondaar was. Het is een werking van Zijn Geest. De vreze des Heeren is het begin van alle wijsheid. daarentegen is angst het begin van eigenwijsheid. Lever je angst, je controle in bij je maker, je genezer, je bevrijder, Hij is er en zal er zijn, altijd! Nu en straks in de eeuwigheid!


1 Petrus 1:17-19

En als u Hem als Vader aanroept Die zonder aanzien des persoons naar ieders werk oordeelt, wandel dan in de vreze des Heeren, gedurende de tijd van uw vreemdelingschap, in de wetenschap dat u niet met vergankelijke dingen, zilver of goud, vrijgekocht bent van uw zinloze levenswandel, die u door de vaderen overgeleverd is, maar met het kostbaar bloed van Christus, als van een smetteloos en onbevlekt Lam.


Sta dan op en Leef zodat jij en je huis, jij en je omgeving, wij en ons land zullen leven tot glorie van de Koning die leeft en regeert. Onderwerp je aan God en opwekking staat dan niet voor de deur, maar breekt uit, want Jezus Christus is gisteren, heden en tot in eeuwigheid dezelfde!


Kies dan wie je dienen wilt! Kies wie je wilt vertrouwen, er is er maar één! Hij zit op de troon! Vrees Hem zonder angst maar met ontzag! Denk niet meer aan de dingen van vroeger, van generatie op generatie is de kruik kapot gegaan. Het is tijd voor nu en straks, voor deze en volgende generaties om op te staan, door te breken en onderdeel te zijn van de nieuwe kruik! Hij zal schitterend zijn!


Het is door het bloed, het is door genade dat er nu een nieuwe tijd aanbreekt waarin velen gered zullen worden en velen zullen knielen.


Is je zeil gehesen zodat het volgeblazen kan worden als de Heilige Geest komt? Verwacht je Hem nu? Doe het, want de wind is niet ver weg!Ontvang de Heilige Geest!


Johannes 20:22

En nadat Hij dit gezegd had, blies Hij op hen en zei tegen hen: Ontvang de Heilige Geest.




Zoals het volgende lied zingt

Door Uw genade, Vader,

mogen wij hier binnengaan.

Niet door rechtvaardige daden,

maar door het bloed van het Lam.

U roept ons in Uw nabijheid

en dankzij Uw Zoon.

Dankzij het bloed dat ons vrijpleit,

komen wij voor Uw troon.


Nooit konden wij zonder zonde

voor u staan.

Maar in Uw Zoon zijn wij schoon.

Door het bloed van het Lam.

Door Uw genade, Vader,

Mogen wij het binnengaan.

Niet door rechtvaardige daden,

Maar door het bloed van het Lam.


 

Gebed


Vader U bent goed, U bent heilig, U bent liefde. Vergeef ons dat we eeuwen lang Uw kracht hebben laten wegvloeien. Dank U voor een herleving van Uw Lichaam in ons land! Het zal een begin zijn van een herleving in Europa. Hallelujah! Help mij om U te vertrouwen, help mij om mijzelf en mijn huis te onderwerpen aan U. Dank voor Uw genade, Uw liefde. Dank voor het bloed van Jezus, voor het offer van Uw Zoon. Hij voor ons, dank Jezus voor de uitstorting van Uw Geest, zoals Petrus zei, de discipelen waren niet dronken maar vol van de Heilige Geest, vul ons opnieuw! Ook als het er anders uitziet dan ik gewend ben! Als het van U is, dan wil ik het ook! Ik houd van U omdat U mij eerst liefgehad hebt! Alle eer en glorie is voor U! Dompel ons land onder in Uw Geest, kom Heilige Geest! Alstublieft, we

kunnen niet zonder, hier zijn wij..... zend ons!











84 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Spiegelbeeld

Comentários


bottom of page