top of page

Spiegelbeeld

Over een ontmoeting met God, het ontstaan van een bediening, handelen in geloof, Gods stem verstaan, visioenen en voorziening.


Inleiding

Het was in februari 2019 dat God begon te spreken over wat later Crosspoint Meetings zou worden. Hij maakte het heel duidelijk dat we met een mobiel voertuig door de regio zouden trekken om het evangelie te delen. Maar deuren bleven gesloten. In december 2020 was mijn ongeduld heel groot geworden. In gebed vroeg ik of ik het wel goed gehoord had. En het antwoord was duidelijk. Ja, ik had het goed gehoord. En God sprak opnieuw: `Het jaar 2021 zou een jaar van voorbereiding zijn wat betreft materiaal en het bouwen van een team`. Een maand of twee later kregen we de keet van een ondernemer en ben ik met hulp begonnen met het opknappen hiervan. Ondertussen werd er door in het klein discipelschapsavonden te organiseren een team gevormd. Waarna we in 2022 onze eerste straatmeeting hebben uitgevoerd in Giessenburg.


Spiegelbeeld

In de beginfase van Crosspoint Meetings stond ik in geloof dat er iets groters zou gaan ontstaan. God had inmiddels de keet en verschillende teamleden op mijn pad gebracht maar verder was er nog niets. Vol goede moed begon ik met het opknappen van de bouwkeet, er was best wat werk te doen. Op een middag ging ik samen met een lid van ons team naar een woonwinkel om een nieuwe vloer voor de keet uit te zoeken. In de winkel ervoer ik dat de Heilige Geest me wees op een gouden spiegel in de vorm van een kerkraam. Het vreemde was dat Hij zei dat ik het moest kopen om op te hangen in de keet. Om eerlijk te zijn vond ik het best een vreemde opdracht maar de aandrang was zo sterk dat ik mijn indruk deelde en dat we de spiegel hebben gekocht en opgehangen in de keet. Na verloop van tijd kreeg ik een visioen, het was best overweldigend.


Handelingen 2:17-18

En het zal zijn in de laatste dagen, zegt God, dat Ik zal uitstorten van Mijn Geest op alle vlees; en uw zonen en uw dochters zullen profeteren, uw jongemannen zullen visioenen zien en uw ouderen zullen dromen dromen. En ook op Mijn dienaren en op Mijn dienaressen zal Ik in die dagen van Mijn Geest uitstorten en zij zullen profeteren.


Ik zag in het visioen dat ik de keet binnenstapte en in de keet zag ik Jezus zitten (ik herinner me nog goed dat ik zelfs tijdens het visioen mezelf afvroeg of ik dit wel mocht zien, maar ik zag het toch echt). Het was alsof Jezus mij zonder woorden uitnodigde om in de spiegel te kijken, die aan de wand van de keet hing. En dat deed ik dus. Ik verwachtte dat ik mijzelf zou zien in de spiegel maar ik zag iets anders of beter gezegd Iemand anders, ik zag Jezus! Elke keer als ik deze ervaring opschrijf of vertel dan raakt het me weer dat God door Jezus naar mij kijkt! Hij ziet jou en mij in Christus, zo bijzonder. Toen ik dit zag vroeg ik mezelf opnieuw af of ik dit wel mocht zien. Toen las ik daarna in de Bijbel de volgende tekst:


 2 Korinthe 3:18

Wij allen nu, die met onbedekt gezicht de heerlijkheid van de Heere als in een spiegel aanschouwen, worden van gedaante veranderd naar hetzelfde beeld, van heerlijkheid tot heerlijkheid, zoals dit door de Geest van de Heere bewerkt wordt.         

                                                                                                        

Het zei me dat wat ik gezien had echt is en dat ik het dus ook mocht zien. Het was een visioen van God. Hij ziet ons in Christus al als Zijn kinderen en tegelijk nodigt Hij ons uit om door de werking van de Heilige Geest te worden verandert naar het beeld van Zijn Zoon Jezus.


Efeze 2:13-14

Maar nu, in Christus Jezus, bent u, die voorheen veraf was, door het bloed van Christus dichtbij gekomen. Want Hij is onze vrede, Die beiden één gemaakt heeft. En door de tussenmuur, die scheiding maakte, af te breken,


Pas jaren later besefte ik dat één van onze bestuursleden in het logo van Crosspoint Meetings ditzelfde beeld treffend en profetisch heeft gevangen. Het is letterlijk de spiegel uit de bovenstaande ervaring met daarin het beeld van een duif die symbool staat voor de Heilige Geest die ons verandert naar het beeld van Jezus. Het logo heeft hij gemaakt op basis van nog een Bijbeltekst die me zeer aan het hart gaat:


Handelingen 1:8

Maar u zult de kracht van de Heilige Geest ontvangen, Die over u komen zal; en u zult Mijn getuigen zijn, zowel in Jeruzalem als in heel Judea en Samaria en tot aan het uiterste van de aarde.


Dit is het hart van God de Vader Hij wil redden, genezen en bevrijden. Hij verlangt ernaar dat we opstaan als zonen en dochters en het evangelie van redding verkondigen en dat we mensen helpen om op te groeien tot volwassen gelovigen die discipelen maken in de kracht van de Heilige Geest! Ben jij ook beschikbaar? Durf je in de spiegel te kijken? In de spiegel is door het geloof en in Christus geen veroordeling meer te zien. Jezus en Zijn volbrachte werk is te zien. Durf je het aan om je over te geven aan Hem? En door Hem terug te komen aan het hart van de Vader? Stel je dan open voor het werk dat de Heilige Geest in jou en door jou wil doen, vandaag!


Gebed

Vader ik geloof dat U van mij houdt en dat ik door het geloof in Christus weer met U verbonden kan en mag raken. Heilige Geest ik wil U uitnodigen om mij te veranderen naar het beeld van Jezus. Doe Uw werk in mij en help mij te gehoorzamen, want ik weet dat wat U bedenkt het beste is. In de naam van Jezus Amen



 
Meer weten over Crosspoint meetings? Volg de onderstaande knop.






57 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


댓글 작성이 차단되었습니다.
bottom of page